Hi! Assalamualaikum. This blog belong to Siti Farhanah Norazhar since 2009.She types random stuff randomly.Human with cartoon characters in her soul. She thinks she's awesome.She's so Mona

Thursday, December 30

One of the historyy :)

I'm proud to be Malaysian . Yesterday . Today . Now . And Forever :)

TAHNIAH kpd pasukan kebangsaan Malaysia yg berjaya mem-perfume-kan name negaraa . especially Safee Sali , top scorer nihh *tepuk gendang kuat kuatt . Goalkeeper , Khairul Fahmi yg tangan cam ade magnet bolaa jehh *tepuk gendang pakai botol besaaa . Yang lain pon hebadd hebadd belaka . ini kan kerjaa sepasukaan . lupe pulak na credit nama Coach , K Rajagobal :) *tkde skandal skandal okayy . HAHA .

Hope kejuaraan dapat diteruskan . lpas ni maen World Cup bole ? tggi cecitaa aku . tak salah ade impian kan ? aku tgk dorg maen sehabes baek , kene tackle smpai tergolek golek . kene tolak , injured segala bagai . tak mustahil lahh . AMIN :)

Aku pon ttibe semangat jehh na fight dptkan yg terbaik utk SPM 2011 nih . kalau tk dpt straight A+ pon tkpe , asalkan aku dah usaha the best . aku nak jadi rajin laahh lepas ni *yea , aku mmg pemalas selama nihh . ish ish ishhh . Doakan aku ehh semuaa , aku pon doakan korgg jugek . ni bukan tujuan na saiko ke ape . tapi dah realiti kann . tapi jgn gusarr . pasni aku tknk story mory pasal SPM nihh . *kotlaah

Cuti ade baki bbrapa hari lagi *ehh , esok satu Malaysia cuti sbb Bolaa :) . Oleh itu , ayuhhlah kite ronggeng sepuas puasnyaa . tk payah na stress sgt na pikir na balik asrama *bagi yg berkenaan . Fikir yg best best seperti , ' yeaah , aku seniorr ' , ' siaplah kaw junior kuu ' ataupunn ' syok ni gegossip face-to-face ' dan sebagainyaa .

So , kitaa
ENJOYY :)

Wednesday, December 29

pengaruh mediaa :P

Selamat Hari Jadi kpd sesapa yg baru lahir hari ini -________- . *ni tkde kene mengenaa dgn sesapa ponn . saje merepekk :P *abaikan kata kata tadi :) Salam Sejahteraaa korggss

al kisahnya berbunyi begini , prrrttt *sape kentut pegang tikustikus . haa , kantoi :P . okay na gossip nih , tadi lpas balik tusyen dlm pukol 10.30 pagi . *yeaa pagi , jgn na perkotak katikkan statement aku :P . lpas bosan bosan , golek golek atas katil , dnga mp3 , bace novel . sume aktiviti itu bertahan selama 30 minit sahajaaa . oleh itu , maka aku pon bertenggek dgn sopan dkt dpan TV . mmg semua menarek lah kan cter , ttibe ttengok satu dokumentari nihh , hos dye Wan Sharmila *alaa , yg blakon jadi gedik dlm Sindarela n heroin cter Tari Tirana tuuh . bukan cer gossip panas artis seantero dunia okay ! tapi pasal tmpt melancong .

dkaaat Thailand nihh . Sawaddeekaa :) *teringat aku students thai yg dtg arituu :)
mmg lah kan , tmpat yg dia tunjuk tuu dkat Pasar Terapung , dlm Siam aku tk gheti laa pulak na translate . penah jehh tgkk tmpt nih *dlm TV jela ponn . yg paling ingat time aku tgk America's Next Top Model *hailaa hailaa , aku layan jugekk cter nihh . HAHA . yg models segala tu pose cam ikan kene jaring , wakaka . klakaa jehh , buad saket badan -__-

maaak aihh , sesak kalah jalan kat KL nihh , ingat jalan kat darat je JAM , skali kat sungai cenggini pon redahh je yekk . aku kalau campak kat sini , tara bole survive laah . ckp dah mcm ayam gossip dgn itik . dibuat sampan aku karamm , mmg selamat tinggal sayanglaah . aku tk gheti swimming segala bagai nihh , *agakagak dye bagi life jacket tak ? . mengikut yg aku tonton tadi , harga pusing pusing pasar ni RM30 satu jam . *kalau aku kawtim msty bole dpt RM15 je nihh :P

haa , pastu tgh aku bajet khusyuk sepenuh perhatian dan fokus , ttibe iklan lah pulek *name jawa dia commercial break :P . patu stat lahh balik *ekceli aku tk perlu pon iklan tu , tp na bg korg paham yg iklan itu hanyalah buang masa kerajaan aku . sekiann .

dorg pegi pasar lagi , *ape masalah korg dgn pasaar dkt Siam tu hahh ? . Okay , lpas aku tgkk . barulah paham , mmg dorg suke buadd pasar pelik pelik lokasi dia gamoknyaa . kalau tadi , atas air . skrg ni , bebetul sebelah landasan kereta api . dah lama hidupp btol lah dorgg nih . kan byk lagi tmpat kat muka bumi Allah nihh . haa , aku tahu kenapa . ni msty kes bayar sewa mahal . yg tu aku no komen , sobab ehh aku tk keje dgn gomen siam , wassalam :P

mcm mcm laah dorgg neh kan . pape jelaa . ni gara gara na attract pelancong lah kan . *tapi yg aku excited cer pasal negara org ni pahal ekk ? sebab aku pun ade hati na lawat negara org nihh , kan best kalau aku ni jutawann . hailaa hailaa , syokk tuuh . plus aku saje na share dgn korgg pasal tmpat orgg . timba penglaman pakai tenet pon jadi laa ekk . *aku tahu korgg kaya , penah pegi . shuuhh shhuhh :P



P/S : BUKAN ADE ORG BACE PON -__- HAHA

Tuesday, December 28

jantung pisang ?


hey palss :) aku tahu korg sehadd n aku pon sehadd *keningkening . tgk gamba swan tuuh . amboi amboi , pandai dah Nana cari gmba romantikus segala bagai skrggg . TETTT , Ohh-PuhhLeazz laa . HAHA . haa , jgn na dok gosip okayy :P

ekceli , kalau korg perhatikan dgn ' mata bogel ' korgg . korg nmpak Swan tu cintan cintun patu buat bntuk Love tu kan . *kalau kita buad pakai tangan bajet Korea tu kan . Okay , kalau Cinta ada kene mengena dgn Hati , btol tak ?

Aku na cter pasal Hati lah skrgg neeh , bukan hati ayam ke lembu yg mak korg selalu masak tuu *aku tk mkn organ dalaman neeh , tk baek utk otak . haa , back to matlamat sobonar , kpd sesapa yg mengenali aku msty na muntah hijau kalau aku kate aku ni BAIK HATI :) haa , tkpe tkpe . aku redha jela korg nak kate ape . tapi serius aku na jadi baik *na muntah lagi lah tuu . mentang mentang aku muke taiko mcm ni tk bole jadi baik ke ? hello , people changes laah -___- . tapi tapi , aku pun cam tak caya jea aku boleh jadi baik . alaa , tapi kan . mcm mane korg ukur someone tu baek ekk ?

yelaah kan , kkdg org kate . alaa , dye tuu muke jea saiko , tapi hati baik . kalau tak pon ; alaa , aku pakai jea seksi tapi aku solat tk tinggal tauu . yelaah kan , pepatah ada mengatakan
*buat gaya Karam Singh Walia sikit* rambut sama hitam , tapi hati lain lain . elehh , tapi skrgg rambut pon dah tk same hitam . HATI ? ntah kale ape lakk ek , tk kire lagi kalau yg mulut berasap mcm naga tk cukup bhn api *hisap rokok laah . otomatik laah hati dah tuka kale hitam , hmm -__- . susa kalau dah jadi tabiat kan ? na marah tkkn jadi punyaa , bagai mencurahkan air ke daun keladi *bangga
Karam Singh Walia dgn aku -___- .

hmm , kalau ikot pendapat aku laa kan , aku mmg susah na mengakui kebaikan org lain . bukan buruk sangka , tapi tak mudah percayaa . even , kawan baek sendiri . even dalam family sendiri -__- . org kate , aku pon kate ; nobody's perfect! . exactly , tapi kita bole cuba tutup kekurangan tu bukan . tak perlu rasanyaa kita menjaja hal buruk kpd org . *ape aku tulis ni ? hailaa hailaa . Pastu kan , org kate don't judge a book by its cover . obviously lah kan , kite tk bole na samakan buku dgn manusia lah kan . two really different things ohh . for me , I'm judging a book by its cover same goes to I'm judging a person by their attire ? . no offense peeps , aku tahu aku tak layak na judge korgg . plus , aku bukannya judge utk bgtahu sume org yg jgn kawan dgn korgg . aku buad camtu as guide for me to be a friend . aku taram jea kwn dgn sape ponn . aku tk memilih , but at the same time I know myself . *aku sedar laah aku sape :P

aku juga bukan manusia yg mudah jatuh hati *jatuh tangga ke longkang ke biasa dahh . tapi pernah laah , tipu lah tak . aku bukan robot laah . tapi , aku suke jejaka Koreaa jehh la pulakk . HAHA . *typical laah aku nih , Bosan -___- . yelah kan , jpg korg poyos poyos tunjuk gmba dorg kat aku , aku buad bodo , korg kate aku LES lah pulak . NO NO NO , Okayy ! tapi aku suke Kim Bum jeaa :P
*aku seorang yg setiaa , HAHA

Monday, December 27

flying kick ?


Assalamualaikum korgs semuaas :) Amboii , montok montok belaka ehh semua , mcm Pooh dah kan :P mentang mentang cuti skolaah . *kalau bukan bdk skola pon , still montok jugaak -__- . nak kene joging pusing Dataran Putra nehh . haa , kepada yg poket tebal sbb keje time cecuti neeh , Tahniah laa eh . baguslah korgg . asal tk ajak aku keje ? *mmg aku tknak pon keje , tapi na duit jehh , hikhik .

Okayy , disebabkan semalam Malaysia menang bola 3-0 dgn Indonesiaaa . aku pon tumpang gumbiraa lah , sbb ape ? sbb aku org Malaysia *perlu ke aku bgtahu bnda yg korg dah tahu . first half tu mmg tahan diri mencarut laah kan *eh , tapi aku benci mencarut , ckp besar jea neeh . Ingat na blaah jea kan , patu 2nd half tu mak suh aku lipat kaen dopan TV neeh . baru na chow , dah bg keje en *mmg lah aku tk tgk dkt stadium . setelah bbrapa helai baju aku siap lipat , ttibe GOAL !! OMK ! terkejut aku dnga bapak aku jerit . hailaa hailaa , aku pon teruskan perjuangan menonton aksi gebang penjaga gol Indonesia . alalala , kesian mata dye saket kene laser -___- . aku pon sambil tgn lincah lipat kain tu , dok membebel tk puas hati , blaa blaa blaa . OKAY dahh , GOAL !! lagi ? haihh , unbelieveable laah u know ? patu maen lagi , dok lari kejar bola sana sini , tanduk bolaa , langgar lari ? , jatuh tergolek golek sume *mulut time ni laju kunyah cekodok bilis mak aku buadd , yum yum . ehh ehh , Indonesia try na goal plaak en . heleh heleh , sipi jea tuh . tak masok . patu ttibe GOAL !!terbaek laah , tyme ni mmg aku jerit skali mcm ape ntah , naseb jiran sblah sume tkde . HAHA . dlm hati , dah laa tuh . menang lah tuu . oleh itu ? tuka channel . HAHA -_________-

Skrgg , na tggu hari rabu pulak ekk . lawan dkt Indonesiaaaa . layaaan :P


Thursday, December 23

President of Awesomeness

ini Sangat laah Best :) kenapa kenapa ? because I said so :) HAHA . sebab sangat AWESOME-lahh . the storyline tk typical . lawak yg really lawak . * aku gelak cam umah sendiri jehh , segann jeh . lagi awesome sbb tgk dgn Cikin *ibu mertuaku . ehh , lupe nak kate . aku tak tgk 3D okay -__- . itu tk LAME okay , sbb 3D buadd saket mate jaa . HAHA *kalau dah rabun tuu mmg ckp cmnilah kan .

lame dah tk gelak smpai na tercekik cam hari ni , ni sume gara gara jumpe geng lah katekaan , byk jea story mory , gossips , kngn lalu . hailaa hailaa , seronok sgt laah tadi . smpai tawaf berkali kali tmpat yg same pon layan jeaa . mulut ni pok pek pok pekkk je tk stop *naseb tkde traffic light ouhh . ade je na ckp kan , ade jea idea na sakat org kan . lame dah pencen buad bnda ni *dokat sobulan jugak laah . mmg dah lama tggu masa na kepoh kepoh dgn Cikin neeh , tapi msty lagi havoc kalau yg lain pon join jugak kan :( rinduu laa . Sangat *statement tulus dari hati neeh . terubat jugaak sikit rindu aku bila jumpe Cikin tadi . thnxx EX-ibu mertuaaku *keningkening . I Love You Mucho Mucho laah . *kaw na pinjam VCD Hindusstan aku enn , nty jumpe kat umah okay :)

yeaayy , aku officially pokai skrgg -___- . mmg tu berita gembira -___- . faham tk dlm purse buruk aku ada 4 ringgit dan sen sen yg lain ? ape laa yg aku ronggeng sgt neeh . PERHATIAAAN ! kpd sesape yg rase ade hutang dgn aku tolong jelaskan dgn kadar yg segeraa * tp kalau aku hutang kat kaw , postponed dulu laa eh ;) btol lah kalau kate aku ade cirit
cirit ahlongg . mmg aku anak sulung *wink . hailaa hailaa -___-

to Bella , I saw you but I'm SO SO SO SORRY cuz tak tego . well , u read my explanation just now . at least I'm telling you kan ? I Love You Babe :') but still , I'm Sorry :(
to Syu-Chan , seronok dpt dngaa sore cuak kaw , takot ehh dnga aku kt airport OTW na pegi Koreaa . HAHA . I won't leave you laah *okay aku tipu cuz I already left u :( . alaa , ekceli kaw jealous en . tahu daaaah , nty aku call kaw lagi okay *wink


P/S : MCM TIPU JEA SKOLA DA NAK MULA -____________-

Tuesday, December 21

nak pakai baju kuning :')

wassup peeps :) lemme tell what is UP to me dulu , OKAY ? *msty laa OK , ni belog aku :p

baju kuning ? yeaa , ape laa aku ttibe merepek na pakai baju kuning ni kan ?
haiyaa , tu pon na kecoh .
baju kuning means aku na pakai uniform time dkat P14 duluu .
hailaa hailaa mmg kes RENDUUygteramatlahsangat :'( ni anis laa punye pasal neeh , ltak gmba zaman babybaby konon as profile picture kt fb . Muehehe :P patu aku pon gedikgedik ikot sekali , dah lama gila tk contact dgn mereka mereka itu . Rindu jea dgn gelagat korg sume ouhh . paling sedih , kdg kdg mcm dah lupe ape yg penah berlaku . entah laa , otak aku ni cam pape jeaa .*tklah smpai hilang ingatan der ,

bilaa lah kita akan jumpe kembali ekk ? lagi lagi , mumu dgnn syu-chan dgnn aliya sekali . ayoyoyo , aku
culik gak korg ni lame lame . payah btol kan -__- . well , tujuan post ni pon sbb aku na habaq yg aku tk lupe korg . *ke korg yg dah lupe aku ? Kite geng time PMR duluu , form4 separated dah sume , dan sekarang kita dah nak SPM ? homaigodd , copat bonar maso berlalu . *kaw ingat kaw muda lagi ? segala suka duka , tawa lara , lulus gagal , ape lagi ? sume kita hadapi bersama . kalau dulu pepagi jea tggu cikin kat dpan err , blkg umah aku . pegi sekola sesama , balik pon sesama . ni laa dinamakan jiran sejati *winkwink . sampai jea , tros cari syuchan dgn dilaa . patu cam bese , dah agak dah si yamin n aliya msty time na dkat assembly baru na smpai *jalan jam yea kak ? yg paling berdaulat sape ? waalaweyhh , tk laen tk bukan Salsabilaa -_- PAPP ! , tutup citer

time dkat na PMR laa paling best kann . aku pon na buad confession laah nih . tyme KOKO ke time ade aktiviti ke kat sekolaa , aku selalu ponteng lepak surauu .
*ape kaw ni Naa , ponteng kat surau . hailaa hailaa. sampai la satu hari tuu , tgh syok syok na g tido neeh , masok masok jea tgk pakcik guard sorg neeh tgh syok membutaa kat dlm tuu . naseb laa langkah kitorg ni smooth mcm penari ballet , kalo tak ? KANTOI bhaii !! haiyyaa , sape laa yg pegi repot ni ? *aku jumpe , aku bunoh kaw , okay aku tipuu , jgn laah lari .haa , time post PMR tuu lagi laah heaven-lah-sangat- . yang kite snap snop gmba cam ntah pape tyme dok kat surau en , patu gelak mcm sial pasal mende ape ntah . time ni laah yg ngumpat pasal dorg translate kipas susah mati tuu . bengong habess -___- *aku tahu korg dah tahu lame , tp aku yg kuno ni baru jea tahu .

okay dah lah tuu , japgi aku tacing sape susaaa ? haa , tkde sape susaa -___- so , jom usha aweks cun-lah-sangat dibawah ini :) na nombor dorg ? meh private msg kat aku dkt fb okay ? hikhik . *aku dah mcm mak ayam dahh :P





ni laa baju kuning aku neeh :P ni minit minit terakhir aku pakai baju tuuh , JANUARY 2010


anis muka taiko , aliya bajet cun , cikin kononly comel , syu-chan manja ?

rindu saat menggedik kat BotaWet :) *Botani plus Wetland


muke na terjah toilett , hailaa hailaa . ini last dayy .ingat lagi :'(


setelah lama tidak ketemu , MAC kita bersatu kembali walau untuk seketikaa :')



I just really miss all those pretty faces that really colored my life and I will never forget you guys ? err , GIRLS.

Monday, December 20

serabuut lah kaw ,

ishh , ape masalah kaw derr ? maken sakaaai jea aku tgk ni pahal ? GRRR -_- mintak penyepak cakap , aku bagi free free jehh . Nak kiri ke kanan ? due due belah nak aku On jehh , Puh-Lezz laa weh , bole jadi matang tak ? Ape ? aku yg tk matang ? agak laa en , memang kaw yg terbaek skrg .
_____________________ Okay dahh . *kaw merujuk kpd diri sendiri

der , tolong jangan tak abaikan ape yg kat atas tuuh . Okay ? TAK kan ? Aku faham korg tk faham sbb aku pon tak faham ape yg korg patut faham , Faham ? Sumpah skrg aku tgh serabot tahap ape ta tawu laah . Punca ? lagi laah aku tahu . ni semua gara gara dendam kesumat dalam jiwaa . amboii , dah pndai dendam daah . Memang laah , kaw ajaaa :P korgg tahu eskem Fruttare tak ? ttbe aku kan -__-Hoi , tak lawak laah sakai , ehh sape kata lawak ?Ohho , I can read ur mind laah bapokk !

Makk aihh , aku rase aku kene pegi daftar kat Ospital Bagiee laah . Haa Kaw ! Tolong Call Abg Ambulanns utk aku . Repeatt ! Abang taw , tk nak pakcik pakcik . Sebab aku na tgk gak ape laa yg bagie sgtt org org kat situ buad en . ehh , bukan org org yg kat sawah tuu aww . eheh , aku tahu korg bijak en :P Best ape jadi org GILAA . buad jahat pon tak kire dosaa . tup tup masuk Syurgaa en .
haiyaaa , kaw ni tak bersyukur langsung laah . Istighfar ! *Astaghfirullahalazim

*Dgn nada serius . Okay okay , aku still siuman lagi . dan aku harap ia berkekalan . AMIN !! *korg sume cpat amin ! tk kesahlah name kaw amin ke tak . Setiap masalah mesti ade penyelesaian . KAN ? mmg tu jea kaw nak nasihat aku kan ? Kalau kaw rase ADDMATH tu susah . Hidup lagi berliku . Kalau kaw buad addmath tu lek lek , kaw dapat full marks . same gak cam hidup , kalau kaw layan lek lek , tak kabot . Bahagiaa lah kaw . Kalau kaw rase tkde org na dnga segala isi hati , isi perut , isi hidung ? , isi telinga ? kaw sume , takpe . Allah kan adaa :) *wink , btol laa budak ni taip . Allah suka hambanya yg sering meminta kpdNya . aku ni pon sambil nasihat kaw , aku ingatkan diri sendiri jugekkk . *aku dah nmpak cahaya teranng lah kt depan tuuh . Eh eh eh eh , ni bukan cam dlm cter Ghost Whisperer tu ehh . *Is that the light ? I must go now :) , CHoyy , aku tk mati lagi laah .

Kesimpulannya , *ni perenggan ke-5 . boleh dpt gred A neeh . Ayuhlaah kita berpesan pesan kearah kebaikan dan jgn buang masa memikirkan bnda yg dah jadi . *toksah dok sebok mencarut ' If I can turn back time ' . meh , pi jumpe Tora Aman laah . Kalau rasa diri disakiti , maafkan jelah okay ? aku pon tgh try na maafkan org berkenaan . *sejak bila kaw baek nih ?



P/S : na jadi nerd laah

stirred soul ,



I'm not in mood for now ,


errrgghh -__-



Thursday, December 16

pulak dahh ?

post ni KHAS untuk mangsa mangsa SPM 2011 :)

seperti yg korg sedia maklum ,
buku novel INTERLOK yg bakal kita KAJI tuu ,
dah diTARIK BALIK ? ohhoyy , memang baguslaah .
nasib baek aku belom stat lagi , tapi dah beli buku rujukan kott .
haiiyaa , mcm tahu tahu jea na pokaikan duit aku ehh :P
kesian kengkawan aku yg dah siap tuu , kalo aku jadi dorg la en ,
WOOHUU , crying without song lahh ( *menangis tk berlagu ) .
dgn adanya berita tuuh ,
OFFICIALLY aku tknk buadd folio .
japg dye tukar plak dirgahayu tuuh ,
eh jangan ! aku sepak lajulaju jugek karang :P


tokan bwh neeh , ini bukti diooo :)
http://www.bharian.com.my/bharian/articles/BukuteksSasteraditarikbalik/Article/

P/S : kacamata baru , SOON :)

Wednesday, December 15

rangkaian SOsial


tadi online fesbuk , tulis email patu password . mcm biasalah kan . ehh , perlu ke aku explain bab neeh ? OKAY ! tk kesah laa ehh , aku pon terUSHA . skali lagi TERusha CHATBOX aku .
makkk aiihh , ramei glerrr ( *tkan R tuu okay ) lah yg online kan . aku pon scroll dari yg kale hijau smpai jumpe yg mcm bulan sabit tu kan . cehh , tkde yg berkenann . HAHA .

bajet jea ade yg berkenan na chat ngn aku -__- PERASAN !

aku pon cam , apahal laa ramai yg tk kenal neeh . REMOVE karang , haiyaaa ! dah lah ta tego :P
ehehe , aku pon tk tego org sangat KOT !

heleh , sape ADD dulu skrg ? OKAY , FINE ! aku pon tk ingat :P

dulu zaman jahiliah time pakai Frenster ngn Mespes , perghh . bapak bangga neeh kawan beribu ribu . smpai dah tk terkira database . aku yg tk femes neeh , tklah beribu . HIPERBOLA jehh :P
obses sgt na berkenalan dgn org kan . bahasa kasar dye JAKUN . hoho . sume org na di tambahnya dlm senarai kenalan . yg mamat ke minah yg ' HOT-lah-sangat ' tu sume na add . patu cam RIAK daaah , HAHA . excited tahap gaban neeh ble na approve org . patu na tulis kat page org tuhh .
THANX FOR THE ADD ,

or pape yg sekutu atau yg berkutu dgnnya . KAN ? KOT-lahh !

dah dah , tu dulu okay :P

sekarang , ( mengikut kalendar Nana , sejak berusia 14tahunsetengah ) baru na sedar dan disedari dan menyedari bahawa , lagi ramai friends lagi banyak musuh dalam selimut . lagi byk strangers lagi laah hilang privasi .
BETOL tak KAWAN - KAWAN ? * angguk cepat !
patu , daling daling tk laa pulak online . mane korg ? stadi jea reti *kenyitmata
marah neeh ! marah neeh ! * style bapok
so sekarang aku dalam proses hanya mengekalkan kawan yg dikenali sahaja . sape laa jadi mangsa ekk ? alaaahh , bukan kaw perasan pon aku remove kaw kan . haaaktuihh :P tau dahh .
patu kalau na remove aku pon silakan , tk penah kesah pon . tk penah tahu pon . aku kesah kawan aku jehh :)
*Sayang aku kat korang . muahaha . na duaposen :P


(:_______________________________ :)


dah ada dah ,


Bismillahirahmanirrahim ,
A
ssalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh :)
dan Salam Satu Malaysia :)
bersyukur ke hadrat Ilahi atas limpah kurniaNya , dapat lagi kita bertemu dlm post kali ini .
di hari yang lapang di tanah yg gersang ini .

TEEETTTTT xp

haa , ni sume gara2 Pencarian Buku Rujukan
Antologi Dirgahayu Bahasaku dan novel Interlok .
sekaaali lagi PENCARIAN ! mmg aku pegi cari buku neeh -__-
okay , aku tipu ! aku tggu orang yg CARI-kan !
terima kasih yg tidak terhingga kepada kwn ku , Sujustme :)
Nyehehe , HEH -__-
patu skrg , faham tk yg aku cam kene buad bnda alah folio tuhh .
mcm siott jea aku pegi beli awal awal .
ehhh , lek lek . Nana kan budak baekk *keningkening
oleh itu , maka kami rakyat Malaysia dah JUMPA buku ituuu !


bawah kasi tgkk jugaaaa :P


TAARAAAAAAA *drumroll sikit
tgk tu , Tingkatan 5 bhai ! errr , mcm tak percaya laah -__-




bukak dalam sikit ,




lagi sikit ,




baca sikitt ,




selak selak lagi ,




patu ..




OKAY ! aku malas na buadd . hee~





P/S : tadi tusyen , Hebadd ! Hebadd !

Tuesday, December 14

GILAsquared

baru selesai jalanjalan blog atau lagi femes dgn name BLOGWALKING :)
penat wokk , serius penat jari aku scroll mouse nehh :P hikhik .
eh , tapi BEST lah . sebab semua blog tu ade style masing masing .
aku jea yg tkde STYLE . hampeh jehh -__-
mcm mcm story mory aku bace , betullah orang kata
' jauh perjalanan , luas pemandangan ' ehh , ade kene mengena tk ?
tk kesahh lah :P
mcm mcm jenis org pon ade kan , baru lah tahu perangai sbnr org tu kkdg ,
bak kata pepatah ( lah kot )
' tak kenal maka tak cinta ' yg ni bole pakai ehh :P

so sekarang , leher aku pon officially dah tegang .
mate pon dah mcm ape dah .
mcm tgk yg bnda hitam putih pusing pusing , ape name dye ekk ?
sorry la , aku neeh kuno sikit -__-
patu cam jari aku pon dah keras ketuk ketuk papan kekunci neeh dari tadi ,
bakteria da dtg gamaknyaa .
patu cam , OKAY ! DAH NANA ! CUKUP ! CUKUP !
serius dah :P
ADIOSS

juara hidup ?


aku pernah cakap , aku na jadi nombor SATU . sebab dah penat jadi Loser . konon-ly
walaupun kenyataan bukanlah seburuk kata kata negatif yg selalu terpacul dari mulut aku bila sedih . sekarang , aku sedar . nak jadi nombor SATU tu , sangat subjektif .
ape yg aku nak sebenarnya dlm mndptkn posisi nombor SATU ? aku pun tk pasti .

pertama yg habis makan wktu kat kantin ?
pertama yg tido dalam kelas ?
pertama dalam batch ?
pertama dlm tegur org ?
pertama dlm memberi senyuman ?
pertama dlm ambil berat hal sahabat atau semasa ?
pertama dalam jadi contoh terbaek ?
pertama dlm sakitkan hati org ?
pertama jadi pelakon drama swasta ?

haaih , so yg mane ? ade pnjng lagi list dia hakikatnya . tiba tiba tadi , baru sedar betapa tidak sempurnanyaa diri ini . dah lama sedar tetapi cuba utk disangkal . bukan kerana membangga diri , cuma mencuba utk memotivasikan diri . manakan tidak , aku punya diri sendiri utk dimotivasikan . mak dah penat berleter dkt aku . sejak zaman PMR lagi . aku anak sulung katanyaa . kawan ? aku faham , mereka sibuk dgn hidup mereka . aku ni bukanlah penting bagi sesiapa . cukup utk aku tahu yg aku perlu hidup utk diri sendiri . kalau aku mati pun , sehari dua saja dikenang . aku bukanlah seperti P. Ramlee yg hebadd . bukan seperti Tunku Abd Rahman yg berjasaa . aku ni bukan siapa siapa . tapi aku pasti aku layak hidup gembira seperti insan lain .
benar , hidup ini seperti laut . ada pasang surutnya . juga seperti roda berputar dan tak statik smpai pemiliknya berkehendak . sbg manusia Allah masih beri kesempatan untuk aku hidup .
yea , patutnya aku bersyukur saja dgn apa yg ada . hidup kita semua telah ditetapkan , ada cerita masing masing . tapi aku rase , kalau bukan aku yg cuba mengubah hidup aku , siapa lagi ?
kalau kita sering rasa hidup kita selalu dirundum malang atau selalu rasa sedih , kita akan kata : ujian Allah . kita harus bersabar ' . yea , btol . tp pernah tk kita meminta agar kita diselamatkn dari segala jenis kedukaan atau kesedihan ? aku mengakui . aku tidak lah begitu bagus atau baik . aku juga sdg mengingatkan diri sendiri . aku pun tk pasti mana kesudahan post ini ?
mungkin aku perlu bermusahabah diri seorang diri .



P/S : cintakan Allah , Rasul , Diri Sendiri , Keluarga dan barulah yg lain :)

Monday, December 13

bicara hati ?



aku bukanlah punya idea untuk dicoretkan , tapi jari jemari terlalu degil dan terlalu teruja untuk menaip . tapi , bukan lebih baik jika kudrat ini digunakan untuk menyiapkan bertan-tan kerja rumah yg telah dibekalkan ? hmm , berfikir sejenak . yea , mungkin bukan mood untuk berfikir buat masa ini . mood ingin berkongsi fikiran atau mungkin pengalaman . * alasan -__-

pagi tadi , subuh aku dikejutkan dgn SMS dari sahabatku , Wafa . ucapan Selamat Jalan ?
yea yea , jaga diri elok elok yea . Banting itu bukan luar dari Selangor pon . usai membaca , masa masih terasa berat . badan rase berat seakan segala otot mengeras . ini pasti kerja setan yg tak mahu manusia bertemu Yg Maha Esa . haiihh , lmbt lagi subuh aku . bak kata Mak ' subuh Gajah ' . badan pon dah macam anak Gajah , ish ish . bilaalah badan na jadi macam anak kucing pulok , comel saja :)


di usha sekali lagi tepon bajet canggihku itu , ehh . ade lagi satu msgg .
date 13/12/2010 , at 00** am
wani ? rindu aku lah tuu . salam yg diberi aku reply dye jwpn mendoakn kesejahteraan Sahabatku kembali . haaih , rindu pula dgn warga Dorexx . usah gusar , 2011 dlm bbrapa detik bakal tiba . nty kte berjumpa di kelas dgn gelaran senior ok ?


eh eh , tiba tiba teringat . ulangtahun kelahiran HS aku laah . yaaay !
Selamat Hari Lahir Yg ke-17 :) semoga mendapat kejayaan di dunia & akhirat * same seperti impian yg pernah Kak Sab tulis dkt atas kertas waktu kali pertama kita jumpa sbg adik&&kakak.
yea , sewaktu minggu Asimilasi :) tak pernah aku lupa .
senior yg disayangi seluruh ahli dorm , semoga Cemerlang Tahap Infiniti yea dalam SPM :)
terima kasih sbb ajar kitorg semua Chemistry && ambil berat pasal kitorgg .
terima kasih jugak kerana pernah jage Nana waktu Nana tk sehad lpas latihan kawad aritu ,
yea , Nana tk penah lupe . rindu pulaa rasenya . maaf juga kerana kite tidak selalu berkomunikasi , Nana terlalu pemalu agaknya . hihi . Kak Sab juga terlalu sibuk dgn SPM dan latihan Softball . Nana , Siti A dgnn Syunda bangga sangat dapat Kak Sab jadi HS kitorg :')

kenangan di SESERI : Syunda , Nana , Kak Sab , Siti A :)


teruk pula rasanya sebab tadi lepas Subuh tidur balik , tetapi seperti tidak saja .
mimpi seperti bercampur dgn realiti . mungkin terlalu byk di fikiran . yea , kalau aku stress mmg aku pilih tidur sbg jalan penyelesaian . ehh , selesai ke ? sudah tentu tidak , sekurang kurangnya setelah bangun aku dapt berfikir dgn lebih normal .


satu lagi msg masuk , sender : tizi
ohh , ajak meronggeng yea * tiru ayat Wafa . hmm , Nana okay jea . mmg sangat merindui sahabat kita semua . yelah , bulan nie jea yg kita punya sebelum masuk ke medan peperangan ,
haaih , serius pula bunyinyaa . lepak sajaa :) oleh itu , maka kami ? ayuh berjumpa lah gamoknye :P hee ~
tembam , tembam-er , tembam-est , HAHA . Wafa , Nana , Tizi :)


Sekolah menengah saja aku sudah menjejak 3 buah sekolah . ketiga tiga sekolah ini mempertemukan aku dgn pelbagai ragam manusia , tidak perlu aku mencarut panjng lebar tntg pengalamn itu dalam post ini . tetapi apa yg dpt aku nukil kan sedikit di sini ialah betapa kita harus menghargai setiap org yg hadir dalam hidup kita . tidak guna menyesal setelah ditinggalkan atau meninggalkan . memang mudah untuk mencari kawan , org gila tepi jalan pon bole jadi kawan . tapi bukan mudah untuk berkawan . walaupun kita satu sekolah , kita mungkin aggap org itu kawan kita , tetapi hakikatnya dia hanyalah kenalan . kawan , kenalan ? lain ke ?
memang lain , malas na buat kotak perbandingan disini . aku rase korg sume yg bace ni ade otak n akal yg sehadd , so pndai pndai laah fikir dan cari konklusi :)

Saturday, December 11

Semangat :)


waah waah , SHOPPING ! SHOPPING !
when I say , I wanna go out . I don't really mean it .
I actually wanna spend some time and money with you .
when I say , it's okay . I don't really mean it .
I'm just trying to be optimistic .
and accidently I'm stressing myself .
so I decided to spend some money ,
yeah , I really mean SOME :)
whenever I go out and bring back nothing .
I'll just be out of mood .
even I went for a movie , it is a MUST to keep the ticket . hee~
a SATISFACTION for me :)
but I'm not a person who easily buy NONSENSE .
frankly typing , I hate wasting my money as it's just not me .
but I spend my money , HAHA .
well , it's two different thng rytee ? hihi

what I'm trying to tell you guys is
I'm Buying Only School Stuff Today !
Great , I love School lah -__-
*okay , the mukaddimah have nothing to do with this paragraph . hee~
I went shopping for school stuff and I don't even have any chance to buy new clothes yet .
Erggh -__-
okay fine , I bought Jeans and Cardigan last time , but
I need more . HAHA







P/S : na balik kampung jpg :)



Friday, December 10

kongratulasi *ade ke word neeh ?




Nana bersama sepupu sepapat kecil :)
ifa n aufa , theFA at the back . muahaha *okay tk lawak
so Wassup neeh ?
ade org berTUNANG , sape sape ?
Nana ke ? Ouh yeaa , Nana punye Pak Cik :) *kuangkuangkuang
lokasi mane neeh ?
dari BANGI ke somewhere in CHERAS , hihi
bile neeh ? 1 Muharram 1432 H
chantek tarikh kan :)




haaa , tu dia rombongan keluarga arwah Hj Mohd Rawi ,
bukan rombongan Cik Kiah ehh , tk kenal sesape name Kiah :P
amboi amboi , cukup kuota sume haa ,
dari kicik smpai ke besaa , dari tua smpai ke mudaa :)
tema hantaran kale pepel , PURPLE :) sukasuka
ada tujuh dulang sumenyaa , menarek :) patu kene naek tgkt 14
ohhoi , naseb ade lif :)



foto agak blurr -__-
haa , yg bakal pengantinnya yg belah kanan neeh , *oh sorry muke tk clear
yang kiri tuu makcik den , jgn tersilap pulak yekk
so again ! TAHNIAH && cecepat KAWEN okay :)


BIG family trip to Johor

Assalamualaikum anda-anda :)
semalam dan semalam punye semalam kitorg pegi Johor ,

buadd ape ?
makan angin *kembung perut haa ,
sambil ziarah mkcik n pkcik aku yg tggl kat sana ,

sorg dkat UTM Skudai , sorg lagi dkat Kota Tinggi .
haa , tahu tk kat mane ? jgn kate Johor , sekeh karang :P

tkpe tkpe , Google Maps ade kan ? pegi search .

kitorg stay dekat Desaru Damai Beach Resort . nombor bilik ? HAHA tk payah tahu ,
dah balik da pon

MasyaAllah , lawa betol laah tempat neeh ,
dekat gile dgn pantai , lama tk dnga bunyi ombak , waah waah . seronok neeh .

hilang segala kesedihan , kepenatan , kesakitan . HAHA . *aku tipu
nak smpai tmpat ni kene lalu ladang kelapa sawit bagai ,
sumpah jauh gile lah kan , banyak lori lagii , laju pulak tuu ,
tk jadi tido aku -_-
so smpai jea muke cam selenge jehh , nak tido nak tido . HAHA
tu yg gmba bawah neeh muke cam tk ikhlas jeh , pheeww


akhirnyaa , tk tido pon .
aku pon pegi join kanak kanak rebena yg syok mandi kat swimming pool .

yea yea , aku jadi kidssitter merangkap photographer dorgg ,

uuu ~ shoot dkt swimming pool bhai , msty seksi kan . aww aww .

hotak muu . bebudak laa , haaish .
comel comel blakaa , gelagat dorg sumpah lawak ,
lagi lagi Ammar , *yg gmbar bwh neeh . tahu tk dye takot air .
klaka gile , berminit minit tggu dye na masok
adek dye masok baru dye cam tercabar agaknyaa .
baru na join
itu pon memula dye paut dkat adek sepupu aku lagi sorg neeh , kesiann dye
dahlaa cetek na mati *bg aku laa ,
meh tgk aksi aksi merekaa :)



patu ttibe ' Kakak Nana ! Kakak Nana ! kite bole duduk dalam neeh ' dgn muke bangga dye aku pon ' yea er ? cube baring plak ' dye pon ' !~@!#!@#!$~!#$^$%&# ' HAHA naseb tk baring bbtol , lemas gak anak org ni kang ,


CAUTION ! FALLING COCONUT HAHA ,
menarek laah bnda neeh . suka aku :P

*tiada sebarang kelapa GUGUR sepanjang percutian ini :)
ademakk , great word selection laah .

*sorry gmba blurr , knape ? tnye adek aku . hissh -_-
sebelum balik , kitorg singgah dkat DOANA Frozen Foods *if im not mistaken mcm biasa , sume buad cam rumah sendiri . HAHA sumpah bising gler tmpt tuu , dah laa kecik kan . yg bebudak neeh plak pegi maen lari lari dalam neeh , HAHA


ONE BIG HAPPY FAMILY :)
mane Nana ? yea yea , dibelakang kameraa :)

ouh , yg ni tk semua neeh , ade ramai lagi yg tk join .

yg merajuk tknk amek gmba pon ade , HAHA

Tuesday, December 7

the color shud be change



it's twelve in the morning .
and yeahh , I feel sleepy but I just can't get my eyes close . there are too much thing in my head . thinking bout my life in future , SPM thing - GRR . friends stuff , I got annoyed easily these days . families hope , since I'm the first child in family . all the undone HWs , BM folio thing and all the handouts . I've never stressed out this much before . maybe I just grow older . maybe I'm trying to be more matured . maybe I just want the best for my life . but I just simply forgot everything I have before , am I not thanks enaff ? I think I'm not belong to where I am now . or I just feel like everyone doesn't seem like the people I used to meet before . maybe it's just me who never change or maybe I changed too much . I'm really confused now . well , look at my end year exam result . so terrible , never thought that I'm actually wasting a year just to have those grades . at school , I've started not to do my HWs . yess , everyone hates HWs but I act like the HWs are nothng to me . before , I used to tell myself ' kaw jugak yg rugi kalau tk buad HWs , bukan ckgu ' . now , I more likely to copy from others without do it myself first , I feel so bad now . again before , ' kaw tiru aku , aku tk rugi . tyme exam kaw na tiru mane ? ' but now , I am actually experimenting my words . ya ALLAH , show me the right path . bring me back to the real life . save me from all these misery . Amin .



P/S : I'll force myself to change

Monday, December 6

a beginning ,

Assalamualaikum ,

S A L A M M A A L H I J R A H 1 4 3 2

alhamdulillah , maghrib tadi da mula tahun baru Hijrah :)
haa , korg sambut tak ? ke tak seda ? hikhik
this year , aku pegi sambut dkat masjid . weeehoo
bace doa akhir tahun n awal tahun sume .
patu ade ceramah pasal Maal Hijrah .
lepas tu ? makan ler , HAHA

kita ada kimia laah ,

Good News Peeps :)

I'd done my Chemistry Folio !
ouh yeahh ,
tinggal nak print out and last touch jehh .
ALHAMDULILLAH .
tggl folio BM n bbrape handouts yg aku da usik sikitsikit tuu :P
yg BM neeh , haaih .
bole saket jantung aku laah pikir , ahh ahhh ahh .
konspirasi aku ngn Ziya akan diteruskan . hihi *keningkening
ade pulak aku carik KOMSAS BM , tp jumpe LITERATURE BI .
mmg bagus btol -__-
tk nak ahh buad folio BM , hihi
at least aku da bace INTERLOK :)

Sunday, December 5

i hate facebook

sumpah na delete jea rase ,
percentage bahagia lagi sikit drpd saket hati ouuhh ,
sedih sgt la skrg neeh ,
eh tak ,
saket jiwa doe ,
mmg bukan salah dye pon ,
aku jea kot ,
ikut perasaan sangat ,
sape lah aku kan ,
penyemak hidup orang jea kan ,
yelaa ,
tapi ,
tk payah laa bagi hope doe ,
eh tak jugak ,
kaw jea perasan lah Na ,
aahh , menyampah laa ,

kenduris kendaras :)



Assalamualaikum bloggiees :P
cecuti neeh syok benor bejalan ,
pegi mane ? umah org kawenn :)
weehoo , almaklumlaah cuti sekolah ,
haaih , kenyang jea perot yea ? Alhamdulillah , rezeki :)
yg best tu sehari bukan satu rumah ,
kkdg satu dua tiga empat lima .
haaih , banyaak benor .
haa ! haa ! haa ! *toink ! mentol keluar
kenapa org buad kenduri sabtu ahad ? pffftt xp
td kenduri kat kampung :)
sedia maklum kampung kat Bangi Lama jehh -__-
ouhh seronok neeh .
jumpe itu adek adek kicik .
*even korgg sometimes annoying thp gaban , tp kak Nana still syg korg okay :) HAHA
lepas penat penat balik ,
ouh semalam punye ceritass tk habes share :P
*tknak tahu ? dah dah , berambuzz okayh
pegi kenduri dkat Klang , knduri kahwin laah
malam kott , dah lah hujan , sejuk kott .
guess what ?
lalu i-City wokk , *memang batak
tgk bawah :)


bukan aku snap , ini curik incik Google punye :)


before this dgn kengkawan umpat pasal tmpt neeh ,
ingat mende la kan , patu buad bodo jea . HAHA .
patu mkck aku pon dok sebok gegosip tmpt ni kt Mak aku ,
*ter-trigger laa sikit curiosity aku yg tk brape ni haa -__-
patu bising bising dalam kete
nak pegi situu , nak tgk jugaak , laawaa tu . kalepuul *colorful

exit first , ayah tnye ' nak pegi keh ? '
mak jawab ' ehh , tk payah laa '
akuu ' GRRR -__- *dalam hati '

exit second and mybe last ,
mak pulak tnye ' na pegi jugak ke Na ? '
aku cam , ehh ? aa *speecless jap , bia betik mak aku
patu mak ' eh , cepatlaah , kalo nak ckp nak . tknk kite balik '
aku ponn ' eh eh , nak nak '

ayah pon belok kiri .
woooooohooooooo .
syok neeh .
patu ttibe
TEETTTTT XP

jam laa pulekk , kalo strawberry ke blueberry kea sedap jugak .
patu ape lagi , aku dgn rela hati tp maseh agak kiciwaaa
' tkpe laa ayah , kite balik jela :( '
-
-
-
-
-
-
-
-
sampai umah daah !







Saturday, December 4

i lost my JB's-like hair :(


I just cut my hair . wuuhuu
well before this , mine was not exactly like him cuz mine was longer
and absolutely black in colour :)
but kinda like him laah , poyo jea :P
okay fine , i know Syunda punye lagi lebih kurang , HAHA *ttibe
at first tk nak pon gunting rambut , ntah cner bole tuka fikiran . huhu
so jadi laa macam ..... ehem ehem
* joe jonas ? awww



serius neeh , HAHA .
ala ala Joe Jonas laa skrg , muahaha .
bole buadd pacak bhai lepas neeh ,
tk laa same sgtt , lebih kurang laa en :P
kachak jugak laa aku skrgg , hee ~
ringan sikit pale hotak aku neeh haa .






P/S : beli bukus sekali tadi :) suh blaja laa neeh

Friday, December 3

go Nana go !



rase diri ini begitu bermakna :)


dah rajin dah sekarang , Alhamdulillah .
__________________________________________________________


ouh , terima kasih awak :)

saya ingat awak dah lupe saya .

__________________________________________________________


wanna write a song for you and me :)

happy ending song kan :P





P/S : I'm just too happy today *winkwink


this is how it happened

im a person who is really friendly when it comes to new friend , most of the time laah .
im always try to be nice to everyone as I know their fisrt impression to me was like
' look at her , scary doe . What a fierce face she has '
yeah , I knew it . Lots of people told me bout that before . HAHA
i like to make friends . i like to bully my friends in sweet wayy :) hihi
i like to help my friends whenever they need me . i just can't stand to see a friend having themselves full with tears all day long . i can be a good listener .
i always help myself to be fair to anyone who get fight .
i always try to listen to both parties and get understand on their problems .
i always want to help people in their relationship .
towards their friends , boyfriend , girlfriend or even parents&&families
well , everyone has their list of people who they hate the most .
i hate hating others because i know how hurt it is .
though i knew lots of people dislike this person , but i had tried not to hate tht person .
act like normal , talk like normal , smile like normal .
until i just can't stand my friends complaining about tht person .
so , i decided to ' slow talk ' to her without my friends know about it .
I just wanna fix everything .
I told her every single thing all of us dislike about her , and why I told her everything ,
I just want her to change . I just want everyone to befriend with her back .
and this day came up , it's early in the morning .
tht person ask for apology to everyone infront of the class .
but most of them said tht person not really honest on what he/she says , even I think tht so ,
at that moment , I admit to my friends tht I'd told tht person everything .
and they like ' OH , What ? ' -__-
and I said , we just wait n see if that person will change soon .
and the result was
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
after some time passed
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
I realized that person is a back stabber !
- the rest is history -

and tht person is the first person who get listed in
' People that I HATE the Most '
serve your right , im really hurt on what u did to me and all my friends .
i just can't forgive and forget everything that u had done .
I just can't trust you anymore .
I'd never hate anyone before , but this time I don't care if u hurt because ppl hate you .
I don't want to help you anymore , not even a smile for you .

hey peeps , im telling you guys this because .
I need no more ppl to get listed as ppl I hate the most .
one is enaff for me ouh .
don't betrayed my faith and trust towards you guys .
I can be a good friend , I hard to be a bad friend to anyone .




P/S : I know most of you know the full version of this story :(





Thursday, December 2

oh , baru keh ?



W
elcome Blogger :)

look , new brand ' skin ' on Misery Business yaw !





P/S : I wanna start brand new life


eh , first time neeh ! KUNO

makasih yaa Tuan Puteri Wafa atas 'tagged' yg telah dilakukan :)


Nama blog and why nama tuu dipilih :
misery business :) sebab ape ? hmm , im not really sure bout that .
sebab tajuk lagu paramore kot . HAHA

Nama URL blog dan mana datang idea tu :
ctfrhnh.blogspot.com ? laa name aku kot -__-

Method penulisan blog anda :
heh -_-
method sukahati :)
acceptable tak ? hee ~

Perasaan anda bila tengok blog orang lawa dan menarik tapi tengok blog sendiri tak lawa pun :
tahniah laa org tuh , blog aku mmg saje buad buruk . hihi

Bila wujudnya blog anda ini :

haa , day afta PMR :) setahun dah umur dye ,
besaa dah anak mommeh :P


Siapa orang first yang jd follower anda :
mmg aku ingat , tk sure laah .
kalau awak rase awak , meh , tell me okay :)

Sila tag kpd 5 orang dan bagi tahu mereka :

1 ) awak ,
2 ) kamu ,
3 ) you ,
4 ) dia ,
5 ) kawan awak
*pepandai laa seda sndiri :)

Tahniah Nana :) *don't read this post

Assalamualaikum ,

okay okay , tajuk post tkde kene mengena sebenonyaa .
tak tak , ade laa sikit . hekhek
sbb tkde org nak puji , so puji diri sendiri
memang ! memang aku masok bakul angkat sendiri *winkwink
sebab ape ?
ouh yeah , berjaya buad uli begedil jadi bntuk doh . HAHA ,
*kesian kaw Na -__- , tu pon na kecoh :P

alaa , honestly . tgh bosan tahap siput kacuk ba** dah neeh .
HWs ? alaa , tkde mood la .
sikit lagi jea pon , dalam 80 % lagi :)
Study ? hapak laah , pagi tadi dah . hehe
sikit sikit lamalama jadi _______* fill in the blank :P
Hangout ? tkde geng *pengembaraan bermula
heh , wani n ziya owe me lots of storiess *keningkening


Wednesday, December 1

alhamdulillah ,



yaayy yaaayy :)
dah dapat senyum macam gmba kat atas neeh .
asal terbalik ? hehe , saje
bagitau yg aura kegilaan tu dah kembali . HAHA
syukur sgtt ouh , penat laa muke masam :(
gembira sgtt sbb hati aku dah happy balik ,
badan pon dah sehadd ,
Alhamdulillah , thanks to Allah ,
aku pon dah tk nak ingat kisah duka lara dulu ,
na pandang depan jea ,
fokus dgn hidup aku , tknk pikir hidup org laen ,
tp kalo sesape ade probs na share tuu ,
aku sudi jea dngaa . *winkwink



*gambar hiasan semata :)


ouh yeah , sekarang ni nak STUDY :)
HAHA , Nana tipu ehh ?
tak laa study sangat , tapi balance kan dgn mainmain aku neeh ,
TAUBAT laa wehh -__-
target aku , ari ari na buad HWs n latihan ,
at least aku ade effort laa kan :)
alaa , bagi korg bnda ni normal en ?
aku tahu korg kat umah stadi , aku TAK .
baru nak sedar ni hah , asyek on9 jehh . huhu
tk kesah la kan , aku tahu aku na SPM !
tknk dah buad style zaman UPSR n PMR duluu ,
last minute study -__-
da tk bole pakai da formula tuh , haaish .






P/S : seronok tak tgk aku dah hepi ? HAHA ! perasan -__-



Sunday, November 28

stop it , Nana !




I am lying to myself .

and now I hate myself .



P/S : hoping this will end soon :'(


tk sehadd laa :(



tk tawu la kenapa tk sehadd pulok ttibe ni haa ,
semalam okaay jeh , tk laa sgtt actually .
dh lame tk bersin cam arini , huhu
saket kepala , bdan plak seram sejukk .
saba Na ! ujiaan Allah :)



ouh yea !
semalam saye tgk HP7 dgn lalink saye * nada gedik
HAHA , thnxx Sal :)
aku tk paham asal kitorg gelak bile part sedih . HAHA
ni sume muke Malfroy punye pasal laa kot . klaka habess
tp syok laa gak en , ohho tk saba part2 :)
berjoli ehh pegi Alamandaa ? heh -__-
Alamanda jea pon , bukan alam saya :P
gilaa sesak laa time weekend camni .
before this pegi weekdays jea , normal jela en . huhu
ape aku beli ? heh o.0
tk sangka aku beli somethng dari Chamelon ghopenye :P
Nana pompuan jugek ehh , in macho wayy :)
haa , aniss ! jgn jelez yaa buuk :P HAHA ,
sumpah aku pokai jea kuar smlm ,
sblum pegi , check purse ,
OMK - Dahsyat ! ade enam hengget jehh . HAHA
naseb baek adek n mak aku baek hati lagi pemurah *gelak manja
trimass lalinkk :))
haaih , bile laa na hangout selain drpd Alamanda ?
tkde tmpt lain ke Na ? heh -__-
but it's better somewhere than nowhere :)


*pengarangjantungku , OH Alamanda :P
_____________________________________________________

bila malam menjelma * i mean Maghrib

malam tadi pulek , balik kampung ade usraaah :)
jumpe kazenss . ohho seronok neeh :P
sedara jauh pon ade neeh , happeyy :))
yg tk syok tu sbb ape ?
haaih , memekak jea bebudak neeh , saket pale aku -__-
naseb baek comel , heh :P
ohho , Good Luck to my kazen yg nak SPM tuuh ,
alaa Ani , Sijil Paling Mudah jea tuhh :) hehe
abes laa aku , thn dpn aku pulok -__-
trimas laa eh , suggest blog kawan sorg tuuh ,
mak aii , btol doe ! terkezuuut sungguh aku
haa , na share jugek laa ape yg buad aku terkezuut tuuh ,
http://apeacerahmah.blogspot.com
sila lawat , tkde muke hantu nyee .
aku kan baek *keningkening





P/S : tk jadi pulak pegi Mid , sedih :'(


Friday, November 26

posmen tu tk sesat :P

dengan rasminyaa aku dah tahu result end year exam aku ,
dari awal dah tahu teruk daah ,
paling best sebab ape tau ?

result tu sampai tyme aku tgh syok tido !
*aku tido pon sbb tk sehadd okaayy :P
ayah yg pggng time tu , sbb dye amek kat postbox afta solat jumaat ,
patu aku cam dnga bunyi bising bising ,
dnga org cam pggil name aku ,
patu amenda nth adek aku membebel
tk clear sgtt la en , mamai lagi kot time .
patu instinct aku kate cam ,
' Nana , result kaw da sampai kot '
patu keluar bilik , heh -_- mmg btol laa kan ,
aku cam buad muke bajet tk cuak ,
' ohh , result dah sampai keh ? '
aku pon duduk dpan mak *muke selenga baru bangun tido
ttibe mak aku sepuk muke aku * selo jea pon
' kenape trok sgtt neeh ? '
besaa tros mate aku yg sepet neeh , hehh -_-
pastu , the rest is history :P
*curi ayat Hlovate :)






P/S : ntaah laa weh -_______-